23948sdkhjf

Slotsbryggeriet Føniks konkurs

Slotsbryggeriet Føniks har gennem hele sin levetid kæmpet med en stram økonomi og en tilbagekaldelsessag i foråret satte for alvor bryggeriet under pres.
Flere anpartshavere har hjulpet økonomisk, og de lokale ølentusiaster har også bakket loyalt op om bryggeriet, men den velmenende hjælp rækker desværre ikke længere.

Bestyrelse og direktion har pr. 29. juni indgivet konkursbegæring til skifteretten i Næstved, oplyser bryggeriet på sin hjemmeside.

Svært at følge med efterspørgslen
Den endelige beslutning om at afhænde virkomsheden kommer i kølvandet på flere uheldige episoder.

En lejeaftale på større bryggeriudstyr blev annulleret og der blev dermed sat en stopper for at øge produktionen, selvom efterspørgslen på det tidspunkt var stor.

Bryggeriet har senere fået opgraderet brygværket, så produktionen kunne øges, men det har desværre taget for lang tid, lyder det beklageligt fra virksomheden.

Måtte tilbagekalde tusindvis af øl
I maj måned blev bryggeriet så ramt af endnu en uheldig sag, hvor nogle af de producerede øl gærede for voldsomt i flaskerne. Det endte med en tilbagekaldelsessag på flere tusinde flasker, da nogle af flaskerne havde gæret så kraftigt, at de sprængte.

- Vi har haft en del udfordringer med at komme "op i gear", og det har medført, at vi dels ikke har kunnet levere så meget som, der er efterspurgt, og at vores økonomi er blevet forværret kraftigt på det sidste, lyder virksomhedens forkalring altså på konkursbegæringen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083