23948sdkhjf

Sushi-restaurant dømt i retten

En sushi-restaurant i Aalborg overholdt ikke reglerne og skal nu betale en kæmpebøde

En af Aalborgs største sushi-restauranter har i de seneste par år flere gange været ude for klager og sure smiley, men nu har endnu en skidt sag ramt Kings Running Sushi & Buffet 

Torsdag blev restauranten dømt til at skulle betale en bøde på 200.000 kroner - uden at nogen repræsentanter fra restauranten var mødt op til retsmødet i Retten i Aalborg.

Bøden er så stor, at den æder størstedelen af restaurantens overskud i 2021, der var på 353.000 kroner.

Sagen har været et par år om at nå frem til retssystemet og en afgørelse - og er foregået i tidsrummet 2017 til 2020.

På ulovlig vis

Restauranten har i flere omgange ansat en kinesisk statsborger på ulovlig vis. Dermed har virksomheden overtrådt udlændingelovens paragraf 59.

Kings Running Sushi & Buffet har således ansat en person, der ikke er statsborger i EU, efter reglerne for ansættelse efter beløbsordningen.

Her er der en minimumsløn gældende - og hvis man ikke overholder den, kan man altså blive straffet med bøde eller fængsel i op til to år.

Fik ikke nok i løn

Af anklageskriftet fremgår det, at betingelserne for arbejdstilladelse - der netop er givet efter beløbsordningen - ikke er blevet overholdt, da der ikke er blevet udbetalt løn - eller løn under sygdom - i et sådant niveau, at den kinesiske statsborger fik en årsløn på minimum 375.000 kroner.

Den ansatte kineser har arbejdet ulovligt ad flere omgange. Fra august 2017 til og med december 2018 - i marts 2019 - og i oktober 2019 til den 17. januar 2020.

Kings Running Sushi har været i gang siden 2016. Restauranten serverer - ifølge egen hjemmeside - japansk og kinesisk mad.

Flere sager i 2020

Chefen på restauranten har ikke ønsket at kommentere dommen. Men det er ikke første gang, at Kings Running Sushi tiltrækker sig negativ opmærksomhed.

I 2020 var Fødevarestyrelsen på besøg og udstedte flere sure smileyer, inden der igen kunne uddeles en glad en af slagsen i juli 2020.

Ligeledes i 2020 var der ifølge Fagbladet 3F et eksempel på en ansat fra Rumænien. 3F i Aalborg har opgjort, at hans arbejdsdage i gennemsnit reelt var af 10,5 timers varighed med to månedlige fridage.

Men på kontrakten var anført 20 timer om ugen og 100 kroner i timen.

Ifølge fagforeningen kom ejerne bag Kings Running Sushi til at skylde knapt 230.000 kroner til den rumænske medarbejder i manglende løn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Skare har solgt to pålægsvirksomheder til konkurrent
Arla Danmark finder ny landedirektør
Emballageretur åbner op for tilmeldinger i dag: - Vi forventer stærkt at blive godkendt
100.000 liter øko-øl revet væk: Nu kommer den ud i hele landet
Kurt Skare giver Nykredit og Deloitte konkursskyld
Nordjysk slagteri bremser op: 50 medarbejdere sendes på fordeling
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.093