23948sdkhjf

Lektor advarer mod at lade sig inspirere af fiskevirksomhed

FF Skagen har omstillet sig fra at være gasdrevet til at være oliedrevet. Virksomheden fremstiller fiskemel og fiskeolie.

Men beslutningen er et tilbageskridt for den grønne omstilling. Det siger Peter Sorknæs, der er lektor ved Institut for Planlægning på Aalborg Universitet, til TV2 Nord.

- Hvis det fortsætter med, at virksomheder bruger olie i stedet for alternative kilder langt ud i fremtiden, så er det et problem. Olie vil udlede omkring 33 procent mere CO2, end hvis de bruger gas. Så det er en stor ekstraudledning, siger han til mediet.

FF Skagen har taget beslutningen om at bruge dieselolie i stedet for gas på baggrund af Ruslands trusler om at lukke for gashanen. Beslutningen blev allerede truffet i slutningen af 2021. Virksomheden står på listen over ”ikke-beskyttede” kunder, som er udarbejdet af Energistyrelsen.

Men ifølge lektoren er denne løsning ikke bæredygtig, da olie vil udlede omkring 33 procent mere CO2 i forhold til gas. Peter Sorknæs anbefaler i stedet, at virksomheder forsøger at reducere deres energiforbrug.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094