23948sdkhjf

Royal Unibrew udlodder millioner

Bryggerikoncernen igangsætter et ekstraordinært udoldningsprogram til sine aktionærer på omkring 500 mio. kr. over de næste år.
Royal Unibrew præsenterer i dag et tilfredsstillende halvårsresultat, og det får ledelsen til allerede i år at forhøje udbyttet med ekstra 50 mio. kr.

Forbedring af indtjening og cash flow
I 1. halvår 2012 opnåede bryggerikoncernen en fortsat fremgang i indtjeningen, og resultatet før finansielle poster (EBIT) blev på 216 mio. kr., hvilket er en stigning på 18 mio. kr. i forhold til året før. Forbedringen af indtjeningen, skyldes ifølge ledelsen, en fortsat fokus på at videreudvikle markeds- og segmentpositioner, produkter og brands samt en høj effektivitet.

Den afsatte volumen faldt i 1. halvår med 1 %, mens nettoomsætningen steg med 3 % blandt andet som følge af prisforhøjelser primo 2012 til delvis dækning af højere råvarepriser.

Aktionærer belønnes
I 1. halvår opnåede Unibrew et frit cash flow på 271 mio. kr., svarende til en forbedring på 72 mio. kr. i forhold til sidste år. Der er på den baggrund gennemført en udlodning til aktionærerne på 264 mio. kr. via udbetaling af udbytte og tilbagekøb af egne aktier.

- Vi er tilfredse med udviklingen i 1. halvår – især set i lyset af volatiliteten på markederne og faldet i forbruget af brandede produkter på vores europæiske markeder. Vi er glade for, at salget af den første del af bryggerigrunden i Århus kan gennemføres i september 2012 som planlagt, og det er bestyrelsens hensigt i de kommende år ekstraordinært at udlodde ca. 500 mio. kr. fra salg af ikke operationelle aktiver. Der er i 1. halvår opnået et godt udgangspunkt for at leve op til vores samlede forventninger til 2012, siger CEO Henrik Brandt i en kommentar til regnskabet.

I marts måned meddelte Royal Unibrew, at forventninger til koncernens nettoomsætning ville ligge på 3.375-3.500 mio. kr., EBITDA i niveauet 580-630 mio. kr og EBIT på mellem 450-500 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079