23948sdkhjf

Fødevareministeren fik 54.571 underskrifter mod "grufuld tilværelse"

Dyreværnsorganisationen Anima har afleveret 54.571 underskrifter for et forbud mod buræg til fødevareminister Rasmus Prehn (S). 

Det fortæller Anima i en pressemeddelelse.

Ministeren lovede kort efter sin tiltrædelse i 2020 en udfasning af den udskældte produktionsform. To år senere står det stadig ikke klart, hvornår regeringen vil sætte en stopper for det, ministeren selv har beskrevet som “en grufuld” tilværelse, påpeger Anima i meddelelsen.

- Fødevareministeren har selv fra Folketingets talerstol kaldt livet som burhøne for “en grufuld tilværelse”. Derfor er det på høje tid, at regeringen præsenterer et lovforslag. Men vi frygter, at der bliver tale om en lang udfasningsperiode, hvilket ville være meget trist for dyrene - og gå imod de mange tusinder af danskeres ønske om en hurtig udfasning, siger Mathias Madsen, der er kampagneleder hos Anima.

Signal til EU

 Ifølge Anima har det ikke kun konsekvenser for danske burhøns, hvordan regeringen forholder sig til buræg, men også for høns i hele EU. Lige nu arbejder EU-kommissionen således på et udspil til en udfasning af alle former for bure i landbruget.

Baggrunden er, at et stort flertal i Europaparlamentet sidste år tilkendegav sin støtte til borgerinitiativet End the Cage Age, som sigter på en total udfasning af alle bure i 2027.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094