23948sdkhjf

Boom i efterspørgslen på fødevarer

En voksende befolkning og en stadig stigende velstand i De Forenede Arabiske Emirater tredobler fødevareefterspørgslen frem mod 2020 og skaber stort markedspotentiale for danske fødevarevirksomheder.
Emiraternes tørre klima betyder imidlertid, at det kun er under en procent af landets areal, der er frugtbart og FAE er derfor stærkt afhængig af fødevareimport. Udfordringerne har stor politisk bevågenhed, og der er fokus på at optimere landbrugssektoren blandt andet ved at udvikle og inddrage diverse landbrugsteknologier.

Disse tiltag kan dog ikke dække den samlede efterspørgsel, og der skabes derfor et stort markedspotentiale for danske virksomheder inden for fødevareindustrien. Dette gælder for eksempel rå og lavt forarbejdede fødevarer såsom korn og kornprodukter, bælgfrugter, mælkeprodukter og kød, som allerede i dag udgør en stor del af importen.

Derudover er markedet for forarbejdede fødevarer stærkt ekspanderende. Dette skyldes både den voksende restaurations- og hotelindustri såvel som den voksende flysektor, der baner vej for flycateringindustrien.

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129