23948sdkhjf

Dom: Viking-Is må ikke konkurrere med Hjem-Is

Vestre Landsret har besluttet at isfirmaet Viking-Is ikke må sælge fra bil i Syd- og Sønderjylland.
På trods af en konkurrenceklausul startede en tidligere franchisetager konkurrerende virksomhed i det område, hvor han tidligere solgte is via sin franchise for Hjem-Is. Det skriver Dansk Erhverv.

Den tidligere franchisetager har nu fået forbud mod at udøve konkurrerende virksomhed i det område, hvor han tidligere drev franchisevirksomhed. Dog må han gerne sælge is fra sin bil i andre dele af landet.

Kopiering af kontrakter
Landsretten har fastslået, at Hjem-Is ikke alene var beskyttet af konkurrenceklausulen, men også at listerne med isbilernes ruter var erhvervshemmeligheder, der var beskyttet af markedsføringsloven.

Den tidligere franchisetager havde i store træk også kopieret Hjem-Is’ ansættelseskontrakter. Og Landsretten konkluderede, at ansættelseskontrakterne var ophavsretligt beskyttede, fordi de var meget branchespecifikke og regulerede de helt særlige problemstillinger, der var for kørsel med is til forbrugere.

Hjem-Is er altså ikke alene beskyttet af den konkurrenceklausul, de havde aftalt med den tidligere franchisetager, men også af markedsføringsloven og ophavsretten.

Afgørelsen blev truffet af Vestre Landsret 16. januar 2012.


Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095