23948sdkhjf

Romkuglebager har udsigt til ekstraregning på 3,5 millioner: - Vi kan bære det

Den fynske bager Carsten Bak Matthiesen, der har enorm succes med sine romkugler, blev slået en lille smule ud af kurs, da han så elregningen for august.

Han fortæller til fyens.dk, at den månedlige elregning for hans virksomhed i 2021 lå på omkring 100.000 kroner. Og at han kan ende med årligt at skulle betale ekstra 3,5 millioner kroner for el, hvis priserne fortsætter på det nuværende niveau.

Carsten Bak Matthiesen fortæller, at den samlede månedlige elregning for hans virksomhed i 2021 lå på omkring 100.000 kroner. Hvis priserne fortsætter på det niveau, de er på nu, kan bageren ende med årligt at betale omkring 3,5 millioner kroner mere for el, end han gør i dag.

- Vi har heldigvis en omsætning, der kan bære, at vi skal betale mere for energi, men der er rigtig mange mindre bagerier, der knap nok har råd til at tænde for ovnene om morgenen, siger Carsten Bak Matthiesen til fyens.dk.

Bak’s Bakery & Deli, som hans virksomhed hedder,  er under alle omstændigheder i gang med at spare på strømmen, blandt andet ved at slukke unødvendig belysning og undgå maskiner på stand-by. 

Virksomheden med lokationer i Middelfart og Nørre Aaby solgt sidste år omkring 2,5 millioner romkugler, og en stor del af eludgifterne er ikke til at undgå. Eksempelvis er chokolademaskinerne, der bruges til romkugleproduktionen, varme døgnet rundt for at chokoladen ikke stivner, nævner fyens.dk.'

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Eksport af dansk økologi buldrer afsted - to kriser kan påvirke udviklingen
Virksomhed omdanner madaffald til grøn energi
Dagrofa henter erfaren profil til koncernledelsen - skal stå i spidsen for "offensiv" strategi
Millionsalg: Palle Skov Jensen er nu helt uden tilknytning til sin tidligere bøfhuskoncern
Efter to konkurser på under et år - Bronuts sælger ud af alt
Millionær har skabt en ny succes i fødevarebranchen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094