23948sdkhjf

Klumme: Ansvarlig leverandørstyring og fiskeslagtning

Hvad har ansvarlig leverandørstyring og fiskeslagtning med hinanden at gøre? Nøgleordet er kvalitet. Husker du det i alle led?
Det handler om at retail-sektoren bliver større og smallere. Det handler om, at de stiller krav om at fødevarerne ikke kun er forsvarligt fremstillet, men også er købt ind på en forsvarlig måde og kan spores tilbage til produktionsstedet.

Udover dette er der fra forbrugernes side også et krav om, at man overholder de etiske spilleregler. Det kunne være beskyttelse af miljøet og dyrevelfærd. Mange lande har allerede en lovgivning når det gælder pattedyr og fugle. Få lande har en lovgivning der dækker fisk, om end dette er i hastig forandring.

Jeg skal ikke gøre mig til ekspert udi fiskeslagtning, men har ladet mig fortælle, at opdrættede fisk og deres velfærd i forbindelse med slagtning er kommet i søgelyset fordi der er en potentiel risiko for stress, smerte og lidelse. Nogen vil måske sige det modsatte. Det der er vigtigt at bringe frem i lyset med dette indspark er spørgsmålet om hvad din virksomhed skal være kendt for når det gælder slagtemetoder?

Forbrugerne forventer at I er en unik virksomhed og derfor forventer de også at I har taget stilling til dette aspekt. Så hvis ikke I allerede har en ”Code of Practice” så er det afgjort overvejelsen værd.

Læs hele artiklen om fiskeslagtning .

Af Alis Sindbjerg Hemmingsen, Responcible Procurement
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062