23948sdkhjf

Optakt til retssag om dansk fedtafgift

Margarineforeningen har henvendt sig til EU-Kommissionen med henblik på at få afskaffet den udskældte fedtafgift. Og EU-Kommissionen er lige nu i gang med at undersøge, om der er hold i sagen.
Kommissionen bekræfter i en mail til Dagbladet Børsen, at man har modtaget en klage angående mulig ulovlig statsstøtte i forbindelse med den danske afgift på mættet fedt. Og Fanny Dabertrand, der er pressechef for EU’s landbrugskommissær Dacian Ciolos bekræfter endvidere, at EU-Kommissionen har sendt en henvendelse til de danske myndigheder og spurgt efter kommentarer til klagen. Det skriver Børsen i dag.

Årsagen til, at Kommissionen reagerer er, at afgiften kun er pålagt udvalgte typer fødevarer og ikke alle. Eksempelvis er æg og fisk, der også indeholder mættet fedt, undtaget. Ligeså med mælk, mens piskefløde er afgiftberettiget.

Pressechefen betegner klagen som velbegrundet, men vil ikke gå i yderligere detaljer. Hun bekræfter, at EU-Kommissionen lige nu afventer svar fra den danske regering og hvis svaret udelukker mistanke om ulovlig statsstøtte henlægges sagen. Hvis ikke, venter der yderligere undersøgelser, som kan føre til en dom. I så fald bliver Danmark nødt til at ændre eller helt fjerne fedtafgiftsloven, påpeger hun.

- Den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen gav jo ellers Folketinget det indtryk, at indførelsen af fedtafgiften var clearet af med EU. Men det viser sig jo, at det ikke har været tilfældet, siger Margarineforeningens advokat Frederik Madsen i en udtalelse til avisen.

Han føler sig overbevist om, at foreningen har en god sag.

Børsen har ikke kunnet få en kommentar til ovenstående fra Troels Lund Poulsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078