23948sdkhjf

Danmark måtte nøjes med en enkelt topplacering i årets mejeridyst

Ost fra Danmark, dessert fra Island og smør fra Sverige blev kåret som de bedste mejeriprodukter, da International Dairy Contest i dag blev afgjort på FoodTech-messen i Messecenter Herning

Med osten Maasdammer 45+ 'Svensø' sørgede Arla Foods' Taulov Mejeri for, at et dansk mejeri blev kaldt op på scenen, da vinderne blev hædret foran et kyndigt mejeripublikum.

Udenlandske mejerier løb med sejren i de to øvrige kategorier. ’Smør og blandingsprodukter’ blev vundet af Arla Foods' svenske Götene Mejeri med blandingsproduktet 'Bregott Havsalt', mens det islandske mejeri MS Selfossi strøg til tops i kategorien ’konsummælksprodukter’ med desserten 'Ísey Skyr Creme Brulee'.

De tre vinderprodukter er blevet fundet, efter at 150 fagdommere i løbet af mandagen havde bedømt de 1.388 forskellige mejeriprodukter, der stillede op i dette års mejerikonkurrence under International Food Contest. Hvert produkt har fået karakterer på en skala fra 1 til 15 ud fra disse hovedkriterier: Smag, lugt, udseende, konsistens og emballage.

Vinderne fik overrakt deres præmie af administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Merete Juhl og formanden for Mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen.

Udstillingen International Food Contest fortsætter til og med torsdag i MCH Messecenter Herning, hvor man kan se og smage på de mange mejeriprodukter, der kommer fra syv lande: Norge, Sverige, Island, Tyskland, England, Rumænien og Danmark.

Det er også muligt at smage på de 45 mejeriprodukter, der deltog i konkurrencen Gourmetprisen 2022. Den blev afgjort i slutningen af august.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
De putter fyld i dej, og nu har de 16-doblet kapaciteten
Prins Joachim tabte igen penge hos fødevareproducent
Danmarks største tomatproducent tager "kæmpe risiko" med ny salatfabrik
Amerikaner med burgertruck har store planer
Kapitalfond skyder igen trecifret millionbeløb i Lagkagehuset
Tidligere Daloon-ejer har købt sig ind i ambitiøs snackproducent
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.063