23948sdkhjf

Dyrenes Beskyttelse: Trist at Coop dropper eget dyrevelfærdsmærke

Detailgiganten Coop har besluttet at skifte fra deres eget dyrevelfærdsmærke til den statslige ordning 'Bedre Dyrevelfærd' fra årsskiftet. 

Beslutningen begrundes med, at andelsforeningen "kan gøre mere for dyrevelfærden ved at være med i den fælles ordning og dér påvirke, hvordan kravene udvikler sig og dermed bidrage til en løbende forbedring af dyrevelfærden," som det hedder i en pressemeddelelse. 

Dyrenes Beskyttelse er ærgerlige over, at statens dyrevelfærdsmærke får flere producenter under sig, da kravene er for uambitiøse, lyder det fra organisationen i en pressemeddelelse.

- Vi ærgerlige over, at Coop nu underlægger sig Statens dyrevelfærdsmærke, der stiller for lave krav til dyrevelfærden og forleder forbrugerne til at tro, at der er god dyrevelfærd bag alt for mange produkter, siger Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse, i pressemeddelelsen.

Coops Dyrevelfærdshjerte har fire niveauer, hvor det øverste niveau er forbeholdt producenter, der går længere end økologireglerne for at tilgodese dyrenes naturlige behov og udfoldelsesmuligheder. 

Til sammenligning er statens krav til for eksempel svineproducenter for at opnå to ud af tre mulige dyrevelfærdshjerter lavere end på Coops laveste niveau, peger Dyrenes Beskyttelse på.

- Statens dyrevelfærdsmærke vinder frem, fordi det underbyder andre, mærker og reducerer anprisning af dyrevelfærd til en mersalgsstrategi. Ét hjerte i statens ordning gør generelt en for lille forskel, og vi risikerer, at et udvandet mærke bliver en sovepude for det helt nødvendige løft af bundniveauet for dyrevelfærd herhjemme, siger Britta Riis.

Dyrenes Beskyttelses har sit eget mærke "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" med kun ét højt niveau, hvor der er krav om, at dyrene skal ud af staldene. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078