23948sdkhjf

Arla henter milliarder hos underleverandører

Arla sikrer sig kapital til vækst ved at skærpe kravene over for kunder og leverandører.
Seniordirektør for Arla Foods nye cash-kultur Birthe Juul fortæller i dagens udgava af Børsen, om Arlas metoder, der på kort tid har genereret halvanden milliard kroner.

- Vores strategi for 2010-2015 hviler på en ambition om at øge omsætningen fra 49 til 75 mia. kr. Et middel til at finansiere det, er at frigive penge, der står bundet i lagre hos kunder og leverandører, siger Birthe Juul til avisen.

I 2010 var 13 pct. af Arlas omsætning bundet i arbejdskapital og i dag er det tal faldet til ca. 10 pct.. Det endegyldige mål er at få tallet ned på nul.

Samtidig er Arla gået i gang med at luge ud i leverandørkredsen, så der bliver færre, men større leverandører, der kan og vil leve op til nye betingelser.

- I Arla farer vi med lempe over for vores største leverandører og respekterer de kontrakter, vi har indgået. Men når kontrakten med dem udløber, sætter vi os ned med dem med et oplæg til genforhandling, hvor vi kræver længere betalingsbetingelser, fortæller Birthe Juul, seniordirektør for Arla Foods nye cashkultur, til Børsen.

Mejerigiganten har allerede forbedret arbejdskapitalen med 1½ mia. kr., og målet er at skaffe yderligere 5 mia. kr. frem mod 2015. Til gengæld vil man belønne leverandørerne med yderligere ordrer i takt med, at Arla vokser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094