23948sdkhjf

Mad på skoleskemaet

Madkulturen og Frugtformidlingen bringer i samarbejde med Danish Crowns mobile køkken mad på skoleskemaet på N. Kochs Skole.
Fredag den 21. september er der mad på hele skoleskemaet, når N. Kochs Skole inviterer alle eleverne i et stort køkken.

- I dag er der mange børn, som ikke naturligt vokser op med at være med i køkkenet. Og det har stor betydning for forholdet til mad senere i livet. På rigtig mange kollegier er den foretrukne spise spaghetti med ketchup - ofte fordi køkkenevnerne ikke rækker til andet. Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på, fortæller direktør for Madkulturen Judith Kyst.

Frugtformidlingen: Forældre kan lægge dæmper på madglæden
Det er indehaveren af Frugtformidlingen, Trine Krebs, der er køkkenkaptajn fredag, når samtlige klasser skal en tur til køkkenbordet og kreere deres egen simreret. Frugtformidlingen arbejder i hverdagen med formidling af mad og har stor erfaring med netop børns madglæde.

- Vi oplever nogle gange, at det er forældrene, der lægger en dæmper på eventyrlysten i køkkenet ved at fortælle børnene, hvad de kan lide - før de har smagt på det. I vores køkken er der plads til fri leg - og tilbagemeldingerne er da også, at børnene vender hjem og ligefrem beder om at være med, når maden skal laves. Det er en rigtig positiv oplevelse, fortæller Trine Krebs.

Skole med mad i fokus
På N. Kochs Skole er man i forvejen opmærksomme på børns forhold til mad. De har ikke hjemkundskab i traditionel forstand, men laver ofte mad med børnene i forbindelse med emner i fritidsordningen og på de årlige lejrture.

- Da vi forelagde ideen for lærerstaben, var der med det samme begejstring for at bruge nogle skoledage på mad. Så vi har faktisk arbejdet med det flere dage i denne uge. Det kulminerer fredag, hvor der er gang i gryderne i hold hele dagen, fortæller skoleleder på N. Kochs Skole Lisbeth Qvortrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11