Danskernes appetit på den stegte fars falder markant,. drt fortæller tallene i en undersøgelse, foretaget af FDB Analyse.
På en vilkårlig januardag i 2009 spiste eksempelvis 1 ud af 22 frikadeller til aftensmad, mens det tilsvarende tal i januar 2012 var 1 ud af 28. Dvs. hvor en gennemsnitlig dansker cirka spiste frikadeller hver tredje uge i starten af 2009, gik der i starten af 2012 næsten en måned imellem, at der kom frikadeller på middagsbordet.
Det er især yngre kvinder under 28 år, der fravælger frikadeller til aftensmad. To ud af fem kvinder i denne aldersgruppe fortæller, at de spiser frikadeller sjældnere nu end for to år siden.
Vestjyderne spiser flestDen egn i Danmark, hvor der hyppigst bliver serveret frikadeller til aftensmad, er Vestjylland, hvor befolkningen spiser 15 procent flere frikadeller ved aftenbordet end landsgennemsnittet. Næsten omvendt forholder det sig i København. Københavnerne spiser nemlig 17 pct. mindre frikadeller ved aftenmåltidet end landsgennemsnittet
Der er stor sammenhæng mellem appetitten på frikadeller og folks alder. Hvor 1 ud af 20 i gruppen af ældre i alderen 55-74 år spiser frikadeller på en vilkårlig aften, er det i gruppen af unge mellem 15-34 år blot 1 ud af 34.
Undersøgelsen omfatter 1025 respondenter. Den er gennemført i uge 35, 2012. Få flere svar på
www.fdb.dk