23948sdkhjf

Mille Food skal skaffe 50 millioner inden nytår

Mille Food, der producerer modermælkserstatning til det kinesiske marked, er i store økonomiske problemer.

Hvis ikke virksomheden skaffer omkring 50 millioner kroner inden nytår til sine kreditorer, vil de trække støtten til den fremførte redningsplan, skriver sn.dk.

- Vi har fået en forhåndstilkendegivelse fra majoriteten af kreditorerne om, at de vil stemme ja for rekonstruktionsforslaget under den forudsætning, at vi har lukket sagen og er i land med pengene inden 31. december, siger Philip A. Borreschmidt, der er udpeget rekonstruktør og advokat hos Mazanti-Andersen Advokatpartnerselskab, til avisen.

Et rekordregnskab i 2020 blev året efter vekslet til et stort underskud for virksomheden, der i september indsendte en begæring om rekonstruktion i Skifteretten i Hillerød, da Mille Food er insolvent og ikke længere er i stand til at betale sine regninger.

Redningsplanen går ifølge sn.dk ud på, at lave en tvangsakkordering. De kreditorer, der ikke har pant på deres udstående, skal have 65 procent af deres tilgodehavende. 

De kreditorer med pant, skal have deres pant fuldt ud. Sn.dk skriver, at disse kreditorer med pant er Danske Bank og Vækstfonden.

Men hvis Mille Food skal klare skærene, kræver det altså en investor, der overfører 50 millioner kroner.

Flere investorer - fra blandt andet Kina og Tyskland - har tidligere meldt sig på banen, og rekonstruktør Philip A. Borreschmidt oplyser til avisen, at man i øjeblikket har givet eksklusivitet til én investor, som man forhandler med.

En eventuel ny ejer skal uanset hvad håndtere efterdønningerne af den sag om ulovligt importerede ingredienser, der i 2019 ramte Mille Food.

Her kom det frem, at virksomheden havde importeret ulovlige ingredienser fra Kina til Danmark, hvorefter det havde solgt sine produkter i Kina kategoriseret som et dansk produkt.

Sagen fik Fødevarestyrelsen til at beslaglægge 375 paller med modermælkserstatning, og den er fortsat ikke afsluttet, skriver FødevareWatch.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063