23948sdkhjf

Madspildsbutikker får nu gratis transport

Salget af overskudsfødevarer i Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butikskæde får nu en hjælpende hånd fra transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen.

Madspildsbutikkerne har indgået en aftale med Frode Laursen, som vil sponsorere transporten af overskudsvarer mellem landsdelene. Mandag rullede den første Frode Laursen-lastbil ud fra Wefoods hovedlager i Hvidovre til lageret i Viby ved Aarhus.

Bilen er den første af mange, der hyppigt vil transportere overskudsvarer fra Sjælland til Jylland. Dermed har Frode Laursen sørget for at løse et stort problem for Wefood, der sælger overskudsvarer i seks butikker i  Danmark.

- Vi får rigtig mange af vores overskudsvarer fra virksomheder i Københavnsområdet. Tidligere har vi på grund af transportomkostninger ofte måttet opgive at sende varerne videre til vores butikker i Jylland, men med aftalen med Frode Laursen er det nu muligt, fortæller Jan-Martin Mikkelsen, der er ansvarlig for Wefood-butikkerne.

Hos Frode Laursen fortæller transportdirektør Allan Munkholm Poulsen, at firmaet i høj grad ønsker at bruge ressourcer med fornuft.

- For os giver det god mening at hjælpe, hvor vi kan, ved at gøre det, vi er gode til. I det her tilfælde synes vi, at samarbejdet ligger lige til højrebenet, og vi håber, at vi sammen med Wefood kan være med til at sikre, at endnu færre madvarer ender i skraldespanden, siger han.

Sidste år sikrede Wefood ifølge Folkekirkens Nødhjælp, at 416 tons madvarer endte på spisebordet i stedet for i skraldespanden. Salget indbragte godt tre millioner kroner til nogle af verdens fattigste.

Wefood har butik i Aarhus, i Vejle og i Aalborg samt  tre butikker i København. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063