23948sdkhjf

Økologisk fremstød på Copenhagen Food Fair

Copenhagen Food Fair præsenterer i samarbejde med Økologisk Landsforening et udvidet økologisk område på messen i 2013.
Initiativet er sat i gang som følge af stor interesse hos private kantiner og restauranter for at opnå det økologiske spisemærke, og med regeringens målsætning om at 60 procent af maden i alle offentlige køkkener skal være økologisk i 2020.

Økologisk fællesstand
Det økologiske område vil bestå af Økologisk Landsforenings Fællesstand, hvor ca. 30 økologiske virksomheder vil vise en bred vifte af muligheder inden for økologiske varer til foodservice-sektoren:

- Økologien i Danmark har opnået en mangfoldighed og en tilgængelighed, der gør det enkelt at tilberede et helt måltid udelukkende med økologiske råvarer. Det kan man opleve på det økologiske område, hvor man også kan smage, dufte og føle på produkterne og få en snak med økologiske producenter og grossister, fortæller Torben Blok, projektleder hos Økologisk Landsforening og tilføjer:

- Økologi er nødvendigt at forholde sig til i denne tid, fordi der er et ønske fra regeringen – og mange steder også fra kantinebrugerne – om mere økologi i maden. Men økologi behøver ikke være besværligt. Det handler simpelthen om godt køkkenhåndværk: At tilberede god mad af gode råvarer.

Det største økolgiske fremstød til dato
- Mange køkkener oplever en øget faglig stolthed, når de giver sig til at arbejde med økologi. Samtidig tager man med økologi ansvar for den mad, vi putter i munden. Derfor laver vi sammen med Copenhagen Food Fair det største fremstød nogensinde inden for økologi til storkøkkener på messen i 2013, uddyber Torben Blok.

I forlængelse af det økologiske fokus afholdes der også en Bæredygtig Dag på Copenhagen Food Fair, hvor alle messens udstillere opfordres til at fremhæve ”det grønne” i deres virksomhed eller produkt. Dette er særligt i tråd med Bella Centers bæredygtige indsats – Bæredygtig Bevidsthed – som i oktober 2009 bl.a. blev anerkendt med den internationale miljøcertificering Green Key.

Copenhagen Food Fair (tidligere TEMA) afholdes den 24. – 27. februar 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094