23948sdkhjf

Daneporks overskud i frit fald

Svineslagteriet Danepork mellem Vejle og Billund må i sit regnskab for 2021/22 konstatere, at de seneste års særdeles solide millionoverskud er skrumpet gevaldigt.

Overskuddet blev i regnskabsåret, der sluttede med udgangen af september, på knap 1,8 millioner kroner. De tre foregående år var det på en flot, opadgående kurve med plusser på cirka 20 millioner, 25 millioner og 45 millioner.

Den aktuelle nedgang hænger slet ikke sammen med omsætningen, som i det nye regnskab for første gang er over en milliard kroner. Den hidtidige rekord fra året før var på cirka 840 millioner.

Forklaringen på bundlinjens bemærkelsesværdige fald skal ifølge ledelsens beretning ikke mindst findes i de store investeringer, Danepork har foretaget.

- Året har været præget af indkøring af de mange nye investeringer i nyt slagteri, nyt opskæringsanlæg, nyt kølerum og nyt pakkeri. Det har givet en række udfordringer med IT og dataflow, der har været årsag til et uforholdsmæssigt stort forbrug af mandetimer. 

- Samtidig har der været en forøgelse i antal slagtninger på cirka 70 %. Begge dele er årsag til en lavere forarbejdningsgrad og dermed lavere indtjening, som har medført et dårligere resultat end forventet. Der er i løbet af året opnået tilfredsstillende aftaler om finansiering af årets investeringer og det kommende års investering, konstaterer ledelsen i form af ejer og direktør Leo Grønvall.

Forventer 40 millioner 

Han nævner også, at "der forventes et tilfredsstillende resultat for det kommende regnskabsår". 

- Årets første måneder er startet godt som forventet. Der vil i starten af året være en 50 % kapacitetsudnyttelse af det nye slagteri, i løbet af året forventes en øget kapacitetsudnyttelse til 70 %. Der er ligeledes tilgang af nye griseleverandører. Der forventes et resultat i niveauet 40 millioner kroner, fremgår det af beretningen.

'Antallet af medarbejdere er i det nye regnskab opgjort til 250 mod 201 året før. De arbejder på et slagteri, der efter de seneste udvidelser har kapacitet til over 4.000 slagtninger om dagen.

Danepork, som indtil 2011 hed Slagtergården St. Lihme, blev grundlagt af Leo Grønvalls forældre i 1989. Leo Grønvall kom ind med en lille ejerandel i 1992, og 2002 overtog han slagteriet og blev direktør. Han ejer nu 93 procent af virksomheden, mens resten er fordelt på to medejere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094