23948sdkhjf

Orkla vil producere flere alternativer til kød på sin pastafabrik

Andelen af danskere, der dropper kødet eller kun spiser det engang imellem, vokser, og det ved man godt på Orkla-fabrikken i Skovlund.

På fabrikken i Sydvestjylland producerer Orkla blandt andet Pipfri, Hakket, Hakkedrenge og Falafel for brandet Naturli', og antallet af nye produkter i produktion vil stige i den nærmeste fremtid. 

Det skriver ErhvervPlus.

Fabrikken var oprindeligt en pastafabrik, men er sidenhen blevet omlagt til en mere alsidig produktion. 

Flensted, Tholstrup Cheese, Arla og Dragsbæk har tidligere ejet fabrikken, inden Orkla overtog den i april 2022 med målet om at skabe et center for produktion af kødalternativer til køl:

På fabrikken producerer medarbejderne fortsat 50 ton frisk pasta om ugen, men i fremtiden vil produktionen suppleres af plantealternativer frikadeller, frikadellefars, schnitzler og andet pålæg, forklarer fabrikschef Kasper Green til ErhvervPlus.

- Pastaproduktionen er meget selvkørende, da vores setup er automatiseret, herunder kan det meste styres via én computer. Kødalternativerne er noget mere komplekse. Samtidig er det et svært marked, for der er mange, som vil have en bid af kagen.

Kødalternativerne bliver produceret af en ærteprotein tilsat forskellige ingredienser samt smagsstoffer. 

ORKLA FOODS DANMARK A/S
Regnskabsår 2021
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning 900,1
Bruttofortjeneste 179,8
Resultat af primær drift 22,4
Resultat før skat 19,3
Årets resultat 15,0
Balancestatus 817,4
Egenkapital 251,3
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109