23948sdkhjf

Thise Mejeri skal have ny direktør

Efter mere end 30 år i front for Thise Mejeri har administrerende direktør Poul Pedersen beslutte at forlade posten. Han stopper, når hans afløser er fundet.

Det fortæller Thise Mejeri i en pressemeddelelse.

- Det har bestemt ikke været en nem beslutning for mig at indstille mit virke på Thise Mejeri. Mejeriet har jo fyldt utroligt meget i mit liv, ja i hele min families liv, idet min kone, Winnie, administrationschef på mejeriet, har fulgt mig troligt på arbejde igennem mere end 30 år.

- Og vores tre børn har alle lært ”arbejdets glæde” på mejeriet. Men når jeg tænker tilbage, fyldes jeg med glæde, stolthed og taknemmelighed over, hvad vi andelshavere og mejeriansatte i fællesskab har udrettet - og hvad vi udretter i dag, siger Poul Pedersen i en kommentar til beslutningen.

Han overtog mejeriet i 1992 sammen med en kompagnon. På det tidspunkt havde det økologiske Thise Mejeri fire år på bagen og var et privatmejeri ejet af Poul Pedersens forældre. Det er nu et andelsmejeri, ejet af de cirka 70 landmænd, som leverer økologisk mælk til produktionen.

Dansk mejerihistorie

Poul Pedersen forlod en lovende karriere i mejerimaskine- og procesvirksomheden APV Pasilac for at vende tilbage til landsbyen Thise og overtage det fædrende mejeri.

 - Vi har været med til at skrive dansk mejerihistorie i de seneste 30 år. Vi har blandt andet bidraget til at punktere myten om, at man skal være meget stor og stærk for at overleve i den benhårde konkurrence på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne. Vi har overlevet, vi har udviklet os, og vi er vokset meget, men vi er stadigvæk en meget lille spiller på det internationale marked. Det har vi det rigtig fint med, konstaterer Poul Pedersen:

- Som en afledt konsekvens af mejeriets succes er der fortsat liv og udvikling i min fødeby Thise. Og det er jeg næsten helt stolt af, tilføjer han.

Formanden for Thise Mejeris bestyrelse, Arne Bisgård, er fuld af lovord for den snart forhenværende direktør:

- Poul har sammen med et stadigt stigende antal medarbejdere skabt en fantastisk økologisk foregangsvirksomhed. En indsats, som har været præget af store drømme, ukuelig optimisme, iderigdom i verdensklasse, vanvittige mål, flid, knofedt, passion, lidenskab, højt humør, sammenhold og en enestående smittende begejstring for mejeridrift, økologi og Thises rolle som ordentlig og ansvarlig virksomhed i samfundet. 

- Det har ført Thise fra et lille landsbymejeri til landets mest anerkendte økologiske mejeri, fødevarevirksomhed og et varemærke, som er kendt, respekteret og beundret i store dele af befolkningen,  siger formanden.

 Poul Pedersen blev i 2018 udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen. Ifølge Arne Bisgård er han også Ridder af Thise Mejeri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08