23948sdkhjf

Nordjysk ægtepar scorer jackpot på guf og kugler

For tre år siden var de ikke sikre på, om deres ishuse ville overleve.

Nu vælter pengene ind i familiefirmaet med ishuse på havnen i Nibe og centralt i Aalborg.

Da ægteparret bag Guf & Kugler lukkede ned for sæsonen 1. oktober, havde de tjent næsten 1,3 millioner kroner efter skat. På et halvt år.

- Det er lidt vildt. Men vi har virkelig også haft travlt. På de bedste dage - det er især søndage med masser af sol - har vi haft 1.200 kunder om dagen alene i Nibe. 2022 blev året, hvor vi kunne fuldføre vores vision med Guf & Kugler, siger Charlotte Korsholm.

Nogle tager helt fra Midtjylland for at besøge ishuset, der flere gange er kåret som Danmarks bedste i afstemninger, som OpdagDanmark står bag. Og køerne foran ishusene er ofte lange.

- Vi ser os selv som en attraktion i Nordjylland, og det er også det image, vi har fået blandt is-nydere. Det er vi rigtig stolte over.

- Vi var jo lidt nervøse, da benzinpriserne steg helt vildt sidste år, og inflationen buldrede. Men folk fyldte bare bilerne med venner og familier og kom i flokke. Det viser bare, at vi har brug for det sociale, selvom der er krisetid, siger Charlotte Korsholm.

- Eventyret har ikke toppet

Hun og ægtemanden har sat is-forretningen til salg. Parret tog en dyb indånding og trykkede på salgsknappen tilbage i oktober. Det var ikke nogen let beslutning.

- Det er jo vores hjertebarn. Vi elsker at lave det her.

- Og så kan man spørge: hvorfor overhovedet sælge nu, hvor det går så godt? Svaret er, at selvom vi elsker at lave det her, så er det hårdt arbejde. I de travleste uger arbejder vi 12 til 15 timer om dagen. Og det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke er helt unge længere.

- Vi vil gerne stoppe, før vi er så udkørte, at det gør ondt i kroppen. Der er vi slet ikke endnu, men det er rettidig omhu. Nu er skibet sejlklart, og eventyret har formentlig ikke toppet endnu, siger Charlotte Korsholm.

Corona kostede dyrt

Men vejen til succes har ikke været uden bump. Faktisk var corona lige ved at gøre det af med firmaet.

Ishuset kom ud af 2020 med et underskud på næsten en million kroner.

Charlotte Korsholm og hendes mand var lige kommet hjem fra et kursus i Italien, hvor de havde lært at lave gelato (italiensk is), da hele verden lærte ordet corona.

Gug & Kugler havde lige købt en 500 kvadratmeter stor bygning i Nibe med stort køkken og maskinpark. Planen var at starte egen produktion af is, men så lukkede Danmark ned.

- Så stod vi der med nogle kæmpestore anlægsomkostninger og to ishuse, der ikke kunne åbne, husker Charlotte Korsholm.

Det lykkedes at holde gang i forretningen gennem dørsalg. De ansatte solgte is ud af vinduerne, og kunderne kunne købe takeaway-bokse med iskugler.

- Vi har hele tiden troet på, at det vi har gang i med at give folk en særlig oplevelse med et hjemmelavet kvalitetsprodukt og en god service i et hyggeligt miljø. Men det er først sidste år, at vi rigtig kunne give den gas uden corona til at spænde ben, siger Charlotte Korsholm.

60 forskellige slags is

I dag laver ishuset selv sin kugleis. Charlotte Korsholm og Hans Kjeldsen har udviklet 60 forskellige is-varianter lavet på fløde og sødmælk og 20 forskellige slags sorbetter på frugt.

Al is røres sammen i hånden af ægteparret og deres ansatte, der i højsæsonen tæller op mod 45 ansatte. I køkkenet i Nibe produceres der is to gange om dagen for at følge med kundestrømmen.

En del af isen ryger i termobokse og fragtes til butikken i Slotsgade i Aalborg.

Interessen for ishuset har været stor, fortæller ægteparret. Flere har fået tilsendt salgsmaterialet, men der er endnu ikke fundet en køber.

- Så vi tager en sæson mere. Vi er i fuld gang med at planlægge sæson nummer 10, og vi glæder os. Vi har ikke travlt. Vi har god tid til at finde de helt rigtige til at overtage, siger Charlotte Korsholm.

Med i handlen er - ud over det 500 kvadratmeter store ishus på havnen i Nibe - rettighederne til navnet og konceptet "Guf & Kugler", inventar, maskiner og ægteparrets opskrifter på både is, guf og gourmethotdogs.

Ishuset i Slotsgade i Aalborg er et lejemål.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Medie: Nyt dramatisk møde mellem Fødevarestyrelsen og Skare Meat Packers
Endnu en detailkæde dropper Skare Meat Packers
Stjernekok har fremtiden på plads
4-dages arbejdsuge giver Stryhns-fabrik laveste energiforbrug i årevis
Stor vinforretning begik en fejl efter corona
Flertal af danskerne: Fødevareindustrien skal være med til at forebygge overvægt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094