23948sdkhjf

Danish Crown: - Det kan blive nødvendigt at lukke dansk slagteri

Produktionen af grise i Danmark ventes i år at falde med omkring ni procent, og der har den seneste tid været voldsomme fald i svinekødsafregningen fra Danish Crown. Det kan få voldsomme konsekvenser, oplyser Danish Crown-topchef Jais Valeur til Finans.

- Med det niveau af usikkerhed, vi har, kan jeg ikke udelukke, at det bliver nødvendigt at lukke et slagteri i Danmark. Det er ikke på tapetet lige nu, men hvis produktionen af grise falder mere, end vi budgetterer med, kan det blive nødvendigt. Vi laver de tilpasninger, der skal til – også når det er ubehageligt, fastslår han.

Meldingen kommer i forlængelse af gårsdagens nyhed fra Danish Crown om, at koncernen vil spare 400 millioner kroner om året, blandt andet ved at nedlægge 150 funktionærstillinger.

Spare- og effektiviseringsplanen skal blandt frigøre kapital til at løfte forædlingsgraden. Danish Crown er i gang med at bygge en kæmpestor forædlingsfabrik  i England, og Jais Valeur oplyser til Finans, at det ikke er utænkeligt, at flere følger efter, eventuelt uden for Europa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094