23948sdkhjf

McDonald's solgte for næsten 160 milliarder

.Der er tilsyneladende blevet slynget flere burgere over disken i McDonald's restauranter rundt om i verden.

Fastfoodkæden har øget sit sammenlignelige salg med 10,3 procent i 2022.

Det fremgår af McDonald's årsregnskab, som er blevet offentliggjort tirsdag.

Det sammenlignelige salg indregner salget i restauranter, som har været åbne i mere end 12 måneder.

Hele omsætningen ender på 23,2 milliarder dollar i 2022. Det svarer til næsten 160 milliarder kroner og er omtrent det samme som året før.

Selv om salget i restauranterne er steget, er driftsresultatet faldet 10 procent. Dermed ender det på knap 9,4 milliarder dollar.

I maj 2022 solgte McDonald's sine 850 restauranter i Rusland som følge af landets invasion af Ukraine. Ifølge regnskabet havde McDonald's omkostninger på 1,3 milliarder dollar i den forbindelse.

Den amerikanske fastfoodkæde lukkede sine restauranter i landet i marts. Alle restauranter blev solgt til en lokal køber, der siden har genåbnet dem under navnet Vkusno i tochka.

McDonald's havde været i Rusland i 30 år.

Væksten i det sammenlignelige salg tog til i fjerde kvartal, hvor den endte på 12,6 procent. Her var den særligt drevet frem af væksten i lande som Japan, Brasilien, Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Også i USA er salget gået frem. Her har indtjeningen nydt godt af en kombination af prisstigninger og flere gæster.

Til gengæld trak salget i Kina den anden vej på grund af fortsatte restriktioner i forbindelse med covid-19. Det fremgår af regnskabet.

Resultatet for både kvartalet og året har været negativt påvirket af svækkelsen af større valutaer i forhold til den amerikanske dollar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094