23948sdkhjf

Cool Snack: Nye måder at tænke snacks på

Cool Snack projektet er et forsøg på at udvikle nye måder at tænke snacks på til børn og unge i alderen 10-16 år baseret på frisk frugt og grønt, og hvor produkterne samtidigt opfattes som ’cool’ blandt de unge.
Årtiers tiltag med at få børn og unge til at spise mere frugt og grønt er gået gennem oplysning og uddannelse. I Cool Snack projektet har vi anvendt en anden tilgang. Her har vi med udgangspunkt i børn og unges nuværende præferencer og rutiner udviklet et nyt ’cool’ snack koncept, der med stor succes er blevet afprøvet på en række jyske skoler.

I de indledende faser af dette tværfaglige projekt har vi undersøgt hvilke fysiologiske, individuelle, sociale og kulturelle faktorer, der har betydning for målgruppens køb og genkøb af snacks. Denne viden er blevet koblet med viden om produktion, forarbejdning, logistik og udbud af mulige produkter og har ført til udvikling af nogle nye cool snack prototyper.

Det vanskelige i projektet har været at ’oversætte’ forskernes viden om de unges snackvaner til nye koncepter og ’cool’ snack prototyper. Dette har kun været muligt ved et samarbejde mellem forskere indenfor både naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora og en række danske fødevareproducenter m.fl. (KiMs, EasyFood, SliceFruit, Gl. Estrup Gartneri, Tange Frilandsgartneri, Alfred Pedersen & Søn, GASA Nordgrønt, Kidvertising, Rijk Zwaan, SeedCom, COOP, Færch Plast),
Udfordringen er nu at gøre cool snack konceptet rentabelt og klar til fremtidig brug.

Cool Snack resultaterne vil blive præsenteret på et afsluttende seminar, og der vil blive diskuteret mulighederne for kommercialisering af de nye snacking koncepter.

Seminaret foregår tirsdag den 6. november 2012, kl. 11.30-16.00 på Aarhus Universitet, bygning 1324, lokale 011.

Deltagelse er gratis, men kræver bindende tilmelding via dette link: Tilmelding til Cool Snacks Seminar
Sidste frist for tilmelding er 23. oktober, og der er 100 pladser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078