23948sdkhjf

Skare skylder staten 90 millioner - ny advokat skal rydde op

Statens advokat, Kammeradvokaten, har overtaget den ene af kuratorposterne i syv af de otte konkursramte virksomheder i kødkoncernen Skare.

Det er sket på baggrund af, at staten har cirka 90 millioner kroner til gode i konkursboerne, og at Gældsstyrelsen har anmeldt kravet, skriver AgriWatch. Der er formentlig tale om ikke mindst udestående moms og a-skat.

Advokat Boris Frederiksen er Kammeradvokatens mand i kuratellet, der også består af kurator Corna Levin Munch. Hun repræsenterer Nykredit, der som Skares tidligere bankforbindelse har anslået 80-90 millioner kroner i klemme, nævner mediet.

Med indsættelsen af Boris Frederiksen er Skare-familiens advokat, Jan Bruun Jørgensen, blevet afsat som kurator. Han meddelte inden han blev afsat i fredags, at der allerede var interesserede købere til konkursboerne, som omfatter Skare Meat Packers og Århus Slagtehus.

På et spørgsmål fra AgriWatch om, hvor meget drift kuratorerne kan opretholde i selskaberne, svarer Boris Frederiksen:

- Vi har primært fokus på at sælge ud af varelageret, bedst muligt og til normale priser. Der er et pænt varelager der består af noget, man kan, vil og må sælge. De 250 tons, som myndighederne har beslaglagt, isolerer vi, og så må vi se på, hvad det handler om, når vi er færdige med det andet.

- Tiden er ikke til, at vi køber varer ind og opretholder opskæringen af kød. Det handler primært om, at vi forsøger at sælge varelageret bedst muligt og til normale priser. Men vi prøver at holde længst muligt på de medarbejdere, der skal holde gang i driften, sådan at vi kan sælge virksomhederne. Enten det hele eller dele.

Skare Meat Packers fik i december beslaglagt godt 250 ton frossent kød, da Fødevarestyrelsen ved et kontrolbesøg konstaterede, at der manglede sporbarhed på kødet. Fødevarestyrelsen arbejder stadig på at få afsluttet den sag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109