23948sdkhjf

Familie vil styrke emballage-gigant

Tre medlemmer af Færch-familien vil nu købe andre familiemedlemmer ud af koncernen for at styrke den på langt sigt.
Færch-koncernen er gået i arv flere gang siden grundlæggelsen i 1800-tallet, og det betyder, at der i dag er 35 forskellige anpartshavere i koncernen.

Den situation vil Lone Færch, Annemette Færch og Merethe Færch gerne lave om på, og de har derfor fremsat et købstilbud for resten af familien, hvor de tilbyder at overtage deres anparter. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi er i dag en pæn mellemstor dansk virksomhed, og vi er 35 ejere, som er femte-syvende generation. Dels vil vi gerne forenkle ejerkredsen og dels skabe rum for et kommende generationsskifte, så vi kan bevare virksomheden på familiens hænder, siger Lone Færch til avisen.

Går i tænkeboks
De tre ejer selv anparter svarende til 30 procent af anpartskapitalen og 84 procent af stemmerne, og det er planen, at de vil bringe begge dele op på 90 procent.

Derfor har de tilbudt de resterende familiemedlemmer 1.900 kr. pr. anpart, hvilket er 70 procent over den bogførte værdi ved udgangen af 2011. De resterende anpartshavere har nu en måned til at tænke over tilbuddet.

- Jeg går ud fra, at de enkelte anpartsejere går i tænkeboks. Det er jo en proces, hvor man både har værdier gemt i anparterne, men også følelser, fordi man har været ejer i mange år. Der er ingen tvivl om, at det er en modningsproces for den enkelte. Har man lyst til at gå ud og få råderet over egen formue, eller er man så bundet til virksomheden, at man har lyst til at blive, siger Lone Færch til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078