23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Forbruget af skyr tidoblet på fire år

Den fedtfattige yoghurt er især et hit på morgenmadsbordene omkring København og Nordsjælland.

Danskernes forbrug af skyr er steget markant de seneste år.

Det viser en undersøgelse fra FDB Analyse, som har sammenlignet indtaget i marts fra 2009 til 2012.

I perioden er forbruget tidoblet, så det i dag er 3 af 1.000 danskere, der spiser skyr til morgendag.

- Det er især på Nordsjælland og i købenshavnområdet, at der bliver spist meget skyr til morgenmad. Nordsjællænderne spiser i gennemsnit dobbelt så meget skyr til morgenmad som gennemsnitsdanskeren. Vestjyderne er den gruppe af danskere, der har mindst appetit på skyr, deres forbrug af den fedtfattige yoghurt er mindre end en tredjedel af en gennemsnitsdanskers, konkluderer FDB Analyse, som også ser en sammengæng mellem indtaget af skyr og uddannelse.

- Lysten til at spise skyr til morgenmad og lysten til at uddanne sig går hånd i hånd. Folk med en lang uddannelse spiser cirka tre gange så meget skyr som de danskere, der har en kort uddannelse.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141|instance-web03