23948sdkhjf

Økologisk bryggeri får 15.000 kroner i bøde og politianmeldes

Fødevarestyrelsen mener ikke, at Ørbæk Bryggeri lever på til virksomhedens egne mål og krav, der stilles til markedsføringen af økologiske produkter.

Naturfrisk Group, der driver og ejer bryggeriet, har derfor fået en bøde på 15.000 kroner for vildledende markedsføring, er blevet meldt til politiet og har fået forbud mod at sælge produkter med et særligt aromastof.

Det skriver Fyens Stiftstidende

Efter et kontrolbesøg på Ørbæk Bryggeri 9. januar konstaterer Fødevarestyrelsen, at Naturfrisk Group har benyttet sig af en lige lovlig frisk markedsføring og et aromastof, der ikke er økologisk.

Bøden kommer efter, at Fødevarstyrelsen oprindeligt var på besøg i november, hvor Naturfrisk Group og Ørbæk Bryggeri fik en advarsel, da fødevarekontrollen mente, at produkterne "Æblemost" og "Cool Cola" bliver markedsført i strid med reglerne. 

Markedsføringen giver ifølge kontrolrapporten "indtryk af, at den pågældende fødevare har særlige egenskaber, når alle lignende fødevarer har samme egenskaber, navnlig ved specifikt at fremhæve forekomsten eller fraværet af visse ingredienser og/eller næringsstoffer".

Efter det andet besøg i januar mener styrelsen, at Naturfrisk Group og Ørbæk Bryggeri fortsat ikke har rettet sin markedsføring ordentligt ind.

Fødevarekontrollen mener blandt andet, at markedsføringen vildleder forbrugerne, da Naturfrisk Group benytter aromastoffet kinin, som ikke må bruges i produkter, der markedsføres som økologisk, skriver Fyens Stiftstidende. 

Ifølge avisen er kinin et bittert aromastof, der blandt andet benyttes i tonicvand, og det er sammensat på en måde, så det ikke kan gå under betegnelsen "naturlig aroma".

Tørk Eskild Furhauge, der er administrerende direktør i Naturfrisk Group, skriver i en mail til Fyens Stiftstidende, at man umiddelbart ikke er enige med Fødevarestyrelsen i håndteringen og sanktioneringen, men at virksomheden er i dialog med Fødevarestyrelsen om sagen.

Naturfrisk Group har oplyst Fødevarestyrelse, at salget af produkter med kinin-aroma er blevet indstillet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078