23948sdkhjf

De nominerede til ArbejdsmiljøPrisen 2012 er...

Tican Fresh Meat og Plus Pack er med i opløbet til ArbejdsmiljøPrisen, der i år uddeles for syvende gang.
ArbejdsmiljøPrisen uddeles i år for syvende gang, og arrangementet finder sted den 7. november på Axelborg i København.

Alle arbejdspladser kan indstilles til prisen, og da fristen udløb den 21. september, havde Arbejdsmiljørådet modtaget 33 indstillinger. Der er herefter udvalgt 12 virksomheder fordelt på fire kategorier.

ArbejdsmiljøPrisen uddeles af Arbejdsmiljørådet for at skabe opmærksomhed omkring arbejdsmiljø generelt - og i særdeleshed omkring de 3 nationalt prioriterede områder; Arbejdsulykker, Psykisk arbejdsmiljø samt Muskel- og skeletpåvirkninger. For andet år i træk suppleres med kategorien "Arbejdsmiljø som strategisk element".

I kategorien arbejdsulykker er henholdsvis Tican Fresh Meat, slagteri og forædling, og Plus Pack, producent af plastik- og aluminiumsemballage, repræsenteret. Sidste års vinder i kategorien Arbejdsulykker var SCA Packaging, som er den første emballagevirksomhed nogensinde, der fik overrakt den prestigefyldte pris.

Dommerjuryens begrundelse lød dengang:

- På SCA Packaging Denmark prioriteres sikkerhed højt. I indsatsen, der blev initieret i ledelsen, har det fra begyndelsen været en bestræbelse, at sikkerhed skal være en arbejdsbetingelse og en fast del af de daglige rutiner og forpligtigelser. En ændret organisering af arbejdsmiljøarbejdet er understøttende for det fortløbende arbejde og har betydet, at der arbejdes meget systematisk med risikofaktorer. Der er kommet fokus på arbejdsmiljøet i hele organisationen. Dette er medvirkende til, at der findes hurtige og smidige løsninger, som afspejles i flotte, målbare resultater. Forbedret sikkerhed og forebyggelse er ikke håndteret som et projekt med en afslutning. Indsatsen er derimod blevet en fast integreret del i virksomheden og i det daglige arbejde. Dette vil Dommerkomiteen gerne belønne med ArbejdsmiljøPrisen 2011 i kategorien Arbejdsulykker.

I 2010 var det et Arla-mejeri, der løb med sejren i kategorien Arbejdsulykker og Danish Crown figurerer hele to gange på vinderlisten, i henholdsvis 2006 og 2007.

De nominerede er:
Arbejdsulykker
Middelfart Kommune, Entreprenørafdelingen
Plus Pack A/S
Tican Fresh Meat A/S

Psykisk arbejdsmiljø
Jobcenter Esbjerg
Lån & Spar Bank A/S
Region Sjælland

Muskel- skeletpåvirkninger
Enemærke & Petersen A/S
Greve Kommune, Dagtilbud
Skanderborg Kommune, Dagplejen

Arbejdsmiljø som strategisk element
NCC Construction Danmark A/S
Christiansen & Essenbæk A/S
Bang & Olufsen A/S

Læs mere på www.arbejdsmiljoeprisen.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093