23948sdkhjf

OK Snacks dropper brug af diacetyl

Diacetyl har fået skyld for at være årsag til en amerikaners lungesygdom. Og selvom aromastoffet er helt lovligt herhjemme har danske OK Snacks valgt at droppe det i sin produktion af mikrobølgepopcorn.
OK Snacks overtog i september popcorn-producenten Popco. Hermed fulgte opskriften på mikroovnspopcorn, hvor aromastoffet diacetyl anvendes til at give duft og smag af smør.

OK Snacks har ikke på nuværende tidspunkt produceret popcorn indeholdende det nævnte aromastof og det agter man heller ikke at gøre fremadrettet. Det fortæller virksomhedens kvalitetschef Jens Deleuran til Ingeniøren.

- Jeg vidste ikke, at diacetyl var så slemt, at det ligefrem havde en sygdom opkaldt efter sig, så vi har besluttet ikke at bruge det mere, siger han til fagmediet.

Sagen han henviser til handler om en amerikaner, som for ganske nylig har fået tilkendt en millionerstatning for at have pådraget sig ‘popcorn-lunger’ efter et større, dagligt indtag af mikrobølgeovnspopcorn med diacetyl. Og det er ikke første gang en amerikansk domstol tilkender erstatning i den henseende. Ifølge Ingeniøren fik et antal arbejdere fra den amerikanske fødevareindustri for år tilbage ligeledes tilkendt erstatning for at have pådraget sig samme lungesygdom på grund af gdagligt arbejde i diacetyl-dampe.

Den kendelse fik dengang den amerikanske producent Popz til at udskifte diacetyl i sin produktion af popcorn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094