23948sdkhjf

Moderne løsninger til moderne fødevarer søges

Både Tjekkiet og Slovakiet efterspørger teknologiske løsninger til at optimere fødevareproduktionen. Oplagt mulighed for danske virksomheder, opfordrer Eksportrådet.
Fødevareproducenter, mælkeproducenter og bryggerier i Tjekkiet og Slovakiet retter i øjeblikket fokus mod teknologiske løsninger, der kan strømline produktionen og føre til besparelser. Det oplyser Eksportrådet.

Nye krav til kvalitet
Både Tjekkiet og Slovakiet har siden deres indtræden i EU i 2004 oplevet en betydelig økonomisk udvikling og modernisering, men samtidig har EU-medlemsskabet betydet øget konkurrence fra udenlandske virksomheder og medført ændrede forbrugsvaner. Denne ændring stiller nye og højere krav til kvalitet og friskheden af færdiglavet mad, der bliver mere og mere udbredt.

Udviklingen fører til øget efterspørgsel på løsninger, der kan sikre bedre ressourceudnyttelse i alle produktionsled. Det være sig besparelser af omkostninger, reducering af spild samt bedre bæredygtighed, som industrien efterspørger.

Dansk eksportpotentiale
Eksportrådet vurderer, at danske virksomheder med løsninger inden for eksempelvis rengøring af lukkede systemer (CIP), transportbånd, testmaterialer eller pakning/forsegling af fødevarer har gode muligheder for at udnytte potentialet på de to markeder, hvor produktionsanlæg fortsat moderniseres.

Ambassaden i Prag har lavet en kort beskrivelse af mulighederne i regionen, der kan fås ved henvendelse til Jakob Schmidt på tlf.: +420 257 531 600 ext. 125 / +420 602 644 707.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084