23948sdkhjf

Prisvagthund genoplivet: Nu skal dagligvarekæderne holdes i ørerne

Forum for Forbrugerpriser er navnet på en ordning, som allerede i 2022 blev lanceret af den daværende regering - med det formål at holde øje med priserne på varer i landets dagligvarebutikker. 

Dette forum genetableres nu af den siddende erhvervsminister, Morten Bødskov (S). 

Det skriver DetailWatch

Og det er med et helt særligt formål, at forummet genoplives - faldende priser på råvarer indikerer nemlig, at et lignende prisfald kan forekomme i dagligvarehandlen. 

- Derfor er der fortsat brug for, at vi med forummet har prisudviklingen under lup og undersøger, om der er nogen, som udnytter situationen til at holde priserne unødigt oppe, skriver Morten Bødskov i et skriftligt svar. 

Og det var netop også med samme hovedargument, at den daværende erhvervsminister, Simon Kollerup (S), lancerede forummet i første omgang. 

- Priserne er på himmelflugt. Og det kan mærkes på pengepungen, når vi putter varer i kurven og sætter en vask over. De meget høje priser har tvunget mange familier til at lægge deres hverdag helt om for overhovedet, at kunne få råd til de helt basale nødvendigheder. 

- Derfor skal vi simpelthen have set prisstigningerne grundigt efter i sømmene. Vi aktiverer nu et omfattende pristjek af prisstigninger på energi, for eksempel el, og på dagligvarer som smør og æg, så vi kan få eventuelle urimeligheder for forbrugerne frem i lyset, sagde han tilbage i august måned sidste år.

Forum for Forbrugerpriser tæller medlemmer som Forbrugerrådet Tænk, Dansk Industri, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Erhverv, De Samvirkende Købmænd, Dansk Industri, Ældresagen, Landbrug & Fødevarer samt Green Power Danmark. 

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu kommer politianmeldelsen: - Noget af Skares kød er allerede destrueret
Planteslagterne udvider til udlandet - sigter efter trecifret årlig vækst
Dagrofa sætter fokus på købmænd i små landsbyer: Her åbner de første seks borgerstøttede butikker
Rema 1000-direktør efter omsætningsvækst: Dette har vi gjort for at forstærke vores position
Kurt Skare: Det er væltet ind med støtte-mails
Danmarks største morgenmadsproducent er utilfreds med sit første overskud i tre år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.095