23948sdkhjf

Danish Crown-ledelse politianmeldt af miljøorganisation

Miljøorganisationen Greenpeace har politianmeldt slagterikoncernen Danish Crown og selskabets ledelse.

I juni 2021 klagede Greenpeace til Forbrugerombudsmanden over Danish Crowns kampagne "Klimakontrolleret Gris", der ifølge organisationen, uden dokumentation, vildledte forbrugerne til at tro, at dansk svinekød fra Danish Crown var mere klimavenligt end andet svinekød, mens regnemetoderne bag kampagnen også fik kritik, skriver Børsen

Efterfølgende sendte Forbrugerombudsmanden klagen til Fødevarestyrelsen, men Greenpeace har nu valgt at overgive sagen til politiet, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationen. Samtidig har Greenpeace valgt at klage til Forbrugerombudsmanden over Fødevarestyrelsen.

Ifølge Greenpeace "svigter" Fødevarestyrelsen i sagen, da sagen i hænderne på styrelsen risikerer at blive "strafferetlig forældet", lyder anklagen.

Børsen skriver, at anmeldelsen af Danish Crowns ledelse i bund og grund den samme klage, som miljøorganisationen tidligere har indgivet, men det er nyt, at organisationen nu går efter specifikke personer i slagterikoncernen.

- Fødevarestyrelsen har vægtet hensynet til Danish Crown over sin pligt til at beskytte forbrugeren mod greenwashing. Vi har mistet al tillid til Fødevarestyrelsen, der virker til at være fedtet ind i virksomheders særinteresser, og nu ser vi ingen anden udvej end at selv at anmelde Danish Crown til politiet, så vi kan få sagen behandlet af en myndighed, der har loven som sin primære interesse, siger Kristine Clement, der er kampagneleder for landbrug, skov og natur hos Greenpeace, i en pressemeddelelse.

Hos Danish Crown er man overrasket over politianmeldelsen:

- Politianmeldelsen kommer selvsagt bag på os, da Greenpeace tidligere har klaget til Fødevarestyrelsen, og denne sag derfor allerede er under behandling af myndighederne, skriver slagterikæmpens pressechef, Jens Hansen, i en e-mail til Børsen.

Det vides endnu ikke, om politiet vil efterforske sagen på baggrund af anmeldelsen fra Greenpeace.

Du kan læse Greenpeaces politianmeldelse over Danish Crown her. Organisationens klage til Forbrugerombudsmanden over Fødevarestyrelsen kan du læse her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.841