23948sdkhjf

Fødevarepriserne på højeste niveau nogensinde

 I februar nåede forbrugerpriserne på fødevarer det højeste niveau nogensinde. Fødevarepriserne er nu steget med i alt 17,8 procent på 13 måneder.

Det skriver Finans med henvisning til nye opgørelser fra Danmarks Statistik.

Det fremgår, at fødevarepriserne i de danske supermarkeder efter et kortvarigt dyk i december fortsatte med at stige i januar, og at de i februar altså er accelereret yderligere, trods store prisfald på energi og råvarer. Det kan blandt andet skyldes, at en stor del af handlen er bundet op på kontrakter med en vis løbetid, og at  prisudsving derfor forplanter sig gennem værdikæden med en vis forsinkelse, nævner mediet

I februar har Danmarks Statistik blandt andet registreret følgende prisstigninger sammenlignet med januar: Sukker 14,8 procent., æg 9,8 procent, olivenolie 9,3 procent, mel og gryn 7,2 procent og smør 6 procent.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu er håbet også ude for Århus Slagtehus
Fokus på specialøl lokkede ny direktør til Bryggeriet Vestfyen
Mr. Beef har for tredje gang fået sur smiley og bøde på 30.000 kroner
Dagrofa-direktør trods udfordrende marked: - Vi er super interesserede i at åbne flere butikker
Forfalsket honning presser danske biavlere
Lidt færre virksomheder forventer nye prisstigninger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.096