23948sdkhjf

Fødevarepriserne på højeste niveau nogensinde

 I februar nåede forbrugerpriserne på fødevarer det højeste niveau nogensinde. Fødevarepriserne er nu steget med i alt 17,8 procent på 13 måneder.

Det skriver Finans med henvisning til nye opgørelser fra Danmarks Statistik.

Det fremgår, at fødevarepriserne i de danske supermarkeder efter et kortvarigt dyk i december fortsatte med at stige i januar, og at de i februar altså er accelereret yderligere, trods store prisfald på energi og råvarer. Det kan blandt andet skyldes, at en stor del af handlen er bundet op på kontrakter med en vis løbetid, og at  prisudsving derfor forplanter sig gennem værdikæden med en vis forsinkelse, nævner mediet

I februar har Danmarks Statistik blandt andet registreret følgende prisstigninger sammenlignet med januar: Sukker 14,8 procent., æg 9,8 procent, olivenolie 9,3 procent, mel og gryn 7,2 procent og smør 6 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081