23948sdkhjf

Chokolademager bliver del af eksklusiv klub

Chocolatier Timothy Ibbitson og Temper Chokolade er begyndt at producere sin egen chokolade fra bunden.

Tidligere fik chokolademageren sin chokolade fra sjællandske Friis Holm Chokolade.

Men nu - efter otte års levetid - er Temper Chokolade begyndt at importere sine egne kakaobønner fra Sydamerika, skriver JydskeVestkysten.

Blot en håndfuld virksomheder i Danmark er i forvejen selvforsynende med chokolade.

- Jeg har i flere år tænkt over, hvad det ville kræve at købe egne bønner og lave min egen chokolade fra bunden. Fra starten var det ikke min plan, men for to år siden begyndte jeg for alvor at tænke nærmere over det, og så er der det med mig, at når jeg får en idé, så begynder jeg at researche. Kan det overhovedet lade sig gøre, siger Timothy Ibbitson til avisen.

Den tidligere michelin-kok fra Canada besøgte Danmark for første gang i 2008 og flyttede sidenhen til Ribe for at starte sin egen chokoladebutik op.

Med en 30 år gammel brugt, skotsk raffineringsmaskine, som Timothy Ibbitson købte fra en chokoladefabrik i Libanon, producerer han omkring 45 kilo chokolade ad gangen.

Temper Chokolade bruger et-to tons chokolade om året og i produktionen bruger Timothy Ibbitson den økologiske Marañón-bøbbe, som blev anset for uddød, men blev fundet i en hemmelig dal i Peru og opdyrket til brug som kakaobønne igen i 2007, skriver JydskeVestkysten.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094