23948sdkhjf

Nyt anlæg skal fremtidssikre Mammen Mejeri

I de kommende år opfører Mammen Mejeri et nyt stort anlæg i tilknytning til det oprindelige mejeri i Mammen.
Projektet, der er et led i en større indsats for at styrke mejeriets konkurrencedygtighed og markedsandel i Danmark, har ALECTIA som totalrådgiver og leverandør af alle arkitekt- og ingeniørydelser.

Mammen Mejeri har eksisteret siden 1911 og er især i de seneste år vokset betydeligt som følge af opkøb og stigende salg. I dag er Mammen Mejeri landets næststørste efter Arla og råder over mere end 103 mio. kg mælk.

For at fastholde og styrke denne position går mejeriet nu i gang med en større modernisering, som udføres i samarbejde med ALECTIA.

Brødrene Lars og Niels Henning Staunsbæk, der ejer Mammen Mejeri, har besluttet at etablere et nyt 3.000 m2 stort produktionsanlæg ved Bjerringbro til en værdi af 120 mio. ALECTIA har projekteret byggeriet, der skal medvirke til at fremtidssikre Mammen Mejeri, styrke dets konkurrencedygtighed og øge dets markedsandel i Danmark.

ALECTIA er totalrådgiver
Som totalrådgiver leverer ALECTIA alle arkitekt- og ingeniørydelser til det nye Mammen Mejeri. ALECTIA står blandt andet for etableringen af et firestrenget kloaksystem, som fører vandet til ekstra store opsamlingsbassiner, der skal sikre mejeriet i tilfælde af skybrud.

Det oprindelige Mammen Mejeri blev opført i 1911, og de nuværende bygninger er fra 1950. Det nye mejeri vil få et moderne look og en forbedret logistik til glæde for de lokale. I dag holder mælketankbilerne på vejen foran mejeriet og skaber trængsel, men med det nye anlæg designet af ALECTIA opføres fire aftømningssteder i direkte tilknytning til mejeriet.

- Vi tror, at fornyelsen vil skabe glæde. Når vi har store mælketankvogne til at holde foran mejeriet, opstår der nemt trængsel. Fremover skal mælketankbilerne køre ind på grunden og ned til de fire aftømningssteder, hvor de ikke generer forbipasserende, fortæller Lars Staunsbæk.

Optimering med fokus på energi, miljø og arbejdsmiljø
En kombination af faktorer ligger bag byggeprojektet. De nuværende bygninger er nedslidte; mejeriet i selve Mammen er for lille, til at produktionen kan udvides yderligere; og den spredte beliggenhed efter opkøbene er uhensigtsmæssig i forhold til distribution og miljø.

Med det nye anlæg ønsker ejerne at udvide produktion fra 7.000 tons til 20.000 tons gul ost årligt. Samtidig er det et stort ønske, at det nye mejeri bliver 100 procent optimeret i forhold til energi, miljø og arbejdsmiljø. Dels ligger det kunderne på sinde, dels skal optimeringen sikre Mammen konkurrencedygtighed på pris og kvalitet.

- Vi vil fremtidssikre virksomheden, så vi også er konkurrencedygtige om 50 år. Det kræver investering i et anlæg, der er 100 procent optimeret, når det gælder energiforbrug, miljø og arbejdsmiljø. Det efterspørges af kunderne, og så er det nødvendigt at kunne producere et kilo ost til den rigtige pris, siger Lars Staunsbæk.

Det nye anlæg bliver opført på en grund i direkte tilknytning til det nuværende Mammen Mejeri, hvor produktionen fortsætter imens.

Bygningen forventes at stå klar til maskinmontage i maj 2013.

Kilde: ALECTIA

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08