23948sdkhjf

Stor interesse for slagterigigant

Danish Crown tog torsdag hul på salget af en virksomhedsobligation og kunne allerede på førstedagen konstatere, at interessen for at investere i en af Europas førende fødevirksomheder er stor.
Op mod 100 potentielle investorer mødte op, da Danish Crown i begyndelsen af ugen inviterede til en præsentation af koncernen.

Efterfølgende har tilbagemeldingerne fra de fremmødte investorer været positiv, og torsdag morgen var udstedelsen en realitet.

- Det er vores håb at sælge obligationer for mellem 500 og 750 millioner kroner. Ifølge de to banker, der tager sig af salget, så bør det være muligt, for de mærker en stor interesse for virksomhedsobligationer i øjeblikket, fortæller Group CFO Preben Sunke.

Når Danish Crown vælger at udstede en virksomhedsobligation frem for at låne pengene i banken, så er det et udtryk for en strategisk beslutning om, at Danish Crown skal have en bredt funderet finansiering.

Virksomhedsobligationer: En løsning mellem bank og realkreditinstitut
Generelt går udviklingen i retning af, at bankerne først og fremmest tager sig af den korte finansiering, hvor vilkårene typisk genforhandles hvert eller hvert andet år. Realkreditinstitutterne står for den lange del - altså bygninger og jordarealer – hvor lånene løber i op til 30 år. Penge med en horisont på 3-10 år vil mange virksomheder fremover vælge at hente gennem udstedelse af virksomhedsobligationer.

Det har fået Nasdaq OMX til at oprette en ny dansk handelsplads for virksomhedsobligationer, og Danish Crown har sagt ja til at lade den nye virksomhedsobligation notere på den børs, der kommer til at hedde First North Bond Market.

- Stort set alle professionelle investorer har i dag virksomhedsobligationer i deres porteføljer. For mange af dem er det dog afgørende, at obligationerne kan sælges videre, hvis de ønsker at investere deres penge i noget andet. Derfor handler det blandt andet om at gøre obligationen attraktiv. Samtidig vil vi gerne bakke op om den handelsplads Nasdaq OMX nu skaber, for den kan på sigt blive et stort aktiv - ikke bare for Danish Crown - men for alle større virksomheder i Danmark, konstaterer Preben Sunke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094