23948sdkhjf

Arla venter stor økologisk eksport til Kina

40 økologiske andelshavere har den seneste måned haft besøg af de kinesiske økologimyndigheder med henblik på en godkendelse som leverandør til Kina.
Arla kan stå foran et gennembrud som leverandør af økologiske fødevarer på det kinesiske marked.

40 økologer, der alle er andelshavere i Arla, har således i den seneste måned haft besøg af de kinesiske økologimyndigheder, som skal certificere hver landbrugsbedrift, som herefter kan godkendes som leverandør til Kina.

- Økologi er i vækst i Kina. En række skandaler, der har involveret lokale fødevarer, har fået især de velhavende forbrugere i storbyerne til at interessere sig for fødevaresikkerhed og kvalitet. Mange kinesiske forældre vil betale en høj pris for sikre fødevarer til deres børn. I den sammenhæng står økologiske mejerivarer fra vesten som det ypperste produkt, siger koncerndirektør Tim Ørting Jørgensen, Arla Foods, til epn.dk.

De 40 bedrifter kan potentielt levere op mod 70 mio. liter mæl til Kina om året, og salgsprisen forventes at ligge noget højere end de 18-25 kr. pr. liter, som langtidsholdbar konventionel mælk fra Vesten sælges for i Kina.

Ifølge planen begynder Arla at sende økologisk mælk til Kina til foråret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11