23948sdkhjf

KMC fortsætter positiv udvikling

2011/12-regnskabet, som bliver det sidste uden støtte fra EU, gav et overskud på 140 mio. kr.
KMC kom godt ud af regnskabsåret 2011/12, som blev præsenteret på den årlige generalforsamling fredag af formand Peter C. Petersen.

Den positive udvikling, som selskabet oplevede i regnskabsåret 2010/11, er fortsat ind i regnskabsåret 2011/12. Resultatet blev et overskud på 140 mio. kr., hvilket er en væsentlig forbedring ift. til sidste års overskud på 102,5 mio. kr.

Sidste år uden EU-støtte
Efterspørgslen på kartoffelstivelse var ved indgangen til regnskabsåret stor, da lagrene i Europa var ved at være tømte. Det betød, at verdensmarkedsprisen nåede et niveau, som ikke er set tidligere. På grund af en høst lidt over normalen i 2011, skete der en gradvis normalisering af prisniveauet hen over året.

Regnskabsåret 2011/12 er det sidste, hvor branchen modtager EU støtte. Det vil lægge et betydeligt pres på KMC for en fortsat sund indtjening. På den baggrund har KMC’s ledelse udarbejdet en strategiplan, der i årene frem til 2015 skal generere en ekstra indtjening på 88 mio. kr. årligt.

Strategien, som i høj grad fokuserer på øget værditilvækst gennem produktudvikling, er blevet fulgt i regnskabsåret og har haft en positiv indflydelse på det historisk gode resultat. Dette arbejde vil fortsætte i de kommende år og anses for afgørende for at kunne fastholde en attraktiv indtjening i selskabet.

Salg påvirker positivt
Salget af de udenlandske produktionsselskaber i Kina og Vietnam har bidraget til det gode regnskabsresultat. Baggrunden er et ønske om større fokus på produktionsaktiviteterne i Danmark.

Det er i Danmark, at råvarekontrollen via andelsejerskabet er sikret. Og denne adgang anses i de kommende år for at blive en afgørende konkurrenceparameter.

KMC’s fremtidige udvikling vil på sigt afhænge af den fortsatte fokus på produktudvikling samt generelt forbedrede rammebetingelser for produktion i Danmark, herunder bl.a. en lempelse af energiafgifterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14