23948sdkhjf

Eksport sikrede Friland pæn vækst

Øget salg af økologisk svinekød til Tyskland og Frilandsgris til Australien gav kødvirksomheden Friland en vækst på 24 procent.
Tyske forbrugere køber stadigt stigende mængder økologisk kød, og det mærker Friland A/S, som har specialiseret sig i salg af økologisk kød og kød fra produktion med høj dyrevelfærd.

Virksomheden omsatte i det forløbne år for 626 millioner kroner, hvilket er en stigning på 118 millioner kroner i forhold til året før. Væksten kan ikke mindst tilskrives et stigende salg af økologisk svinekød på eksportmarkederne, især Tyskland – men også Australien. Samlet har Friland solgt økologisk svinekød for 218 millioner kroner, hvoraf 75 procent stammer fra eksport.

Glæde over eksportsatsning
Også salget af Frilandsgris er steget. Eksporten er steget med 42 procent, takket være det australske marked, som nu står for 56 procent af omsætningen på i alt 130 millioner kroner.

- Vi glæder os nu over, at Friland for mange år siden vendte blikket udad og blev en eksportorienteret virksomhed, siger direktør Karsten Deibjerg Kristensen.

Direktøren glæder sig særligt over, at det stigende salg ikke mindst skyldes dygtigere landmænd. Den alternative svineproduktion bliver stadigt bedre, og år for år øges kvaliteten af de leverede slagtedyr. Det giver Friland stigende mængder af de bedste udskæringer.

Ny direktør på vej ind
Oksekød afsættes stadig primært på hjemmemarkedet, men også her er det gået godt. Salget af kalve- og oksekød fra kødkvæg er således steget markant. Der har også været en vis vækst i salget af økologisk oksekød – blandt andet takket være en gryende eksport til Tyskland.

Friland afregner sine leverandører med et pristillæg oveni i Danish Crowns konventionelle afregning, og det gode eksportsalg betyder, at Friland igen i år har udbetalt et rekordstort pristillæg på 167 millioner kroner til sine leverandører.

Frilands direktør Karsten Deibjerg Kristensen afleverer med årets rekordvækst en toptrimmet virksomhed til en kommende ny leder. Den mangeårige direktør for Friland meddelte i oktober, at han vil søge nye udfordringer, og virksomheden har derfor indledt sin søgen efter hans afløser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078