23948sdkhjf

Landmændene ser lyst på 2013

Landmændene tror på gode tider og forventer fremgang i både produktion, investeringer og indkomster.
Det viser Landmandsbarometeret, en halvårlig undersøgelse foretaget af Videncentret for Landbrug.

Fra at være kendt som et folkefærd, der nærmest er kronisk utilfredse, er troen på gode tider begyndt at vise sig i landbruget, siger erhvervsøkonomisk chef hos Videncentret for Landbrug, Klaus Kaiser ifølge P4/Trekanten.

Undersøgelsen viser, at landmændene er blevet meget positive på flere områder. De forventer både større produktion, større investeringer og et bedre driftsresultat.

- Næsten alle driftsgrenene i landbruget forventer fremgang, oven i købet fra et ganske pænt niveau. Kun mælkeproducenterne har generelt svært ved at få økonomi i driften, men også her er der mere positive forventninger, når vi går ind i 2013, siger Klaus Kaiser ifølge Videnscentret for Landbrug.

- Når investeringslysten stiger så kraftigt, er det et sikkert tegn på, at tiltroen til fremtiden er vendt tilbage i landbruget, vurderer Klaus Kaiser.

De overvejende positive forventninger hos landmændene skaber glæde hos Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Jeg glæder mig over, at det ser ud til at vi får en bedre indtjening, og at landmændene igen har troen på fremtiden. Det giver mulighed for at øge investeringerne og produktionen – og dermed kan landbrugs- og fødevareerhvervet i endnu højere grad være med til at skabe den vækst og beskæftigelse, som vi har så hårdt brug for i Danmark, siger Martin Merrild til Videncentret for Landbrug.

- Optimismen hos landmændene viser, at fremtiden ikke er så sort, som den har været, afrunder Martin Merrild.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109