De danske madpriser er de næsthøjeste Europa – kun overgået af priserne i Norge. Det viser tal fra Eurostat, som Statistika centralbyårn (SCB) har behandlet.
Priserne i Danmark ligger i gennemsnit 36 procent over gennemsnittet blandt de 27 EU-lande, som danner grundlag for undersøgelsen, hvor Island og Norge altså også er inddraget uden dog at være medregnet prisniveauindekset.
![]() |
Det er især inden for kategorien ”Mel, korn og brød”, at Danmark ligger foran gennemsnittet (45 procent), mens Danmark inden for ”Fisk” (14 procent) og ”Mælk, ost og æg” (19 procent) opnår en placering tættere på normalen.
Inden for kategorien ”Kød” ligger Danmark 25 procent over EU-gennemsnittet, mens ”Frugt, grøntsager og kartofler” er 22 procent dyrere i Danmark.
Endelig er der alkohol, hvor Danmark ligger 28 procent over gennemsnittet. Her er de skandinaviske broderlande i form af både Norge (166 procent), Island (94 procent), Finland (69 procent) og Sverige (57 procent) et godt stykke foran.
Tallene fra SCB kan studeres nærmere
.
