23948sdkhjf

Arla investerer over en milliard i Danmark

I Herning og Videbæk investeres 415 mio. kr. i Arlas anlæg. Efter afskaffelsen af de forkætrede fedt- og sukkerafgifter er optimismen i fødevarebranchen generelt steget.
1,7 mia. kr. lyder mejerigiganten Arlas investeringsbudget på for 2012, og mere end 1 mia. kr. er øremærket investeringer i Danmark.

- Også fremadrettet vil en væsentlig del af vores investeringer blive placeret i Danmark. Her har vi en betydelig del af vores råvareleverancer (4,3 mia. liter, red.), og på de eksisterende anlæg har vi samlet rigtig mange dygtige medarbejdere, som råder over stor ekspertise, forklarer kommunikationsdirektør Astrid Gade Nielsen, Arla Foods, til Jyllands-Posten.

Spredning i investeringerne
De mange investeringsmillioner fordeles ifølge avisen med bl.a. 415 mio. kr. til danske ostemejerier og en investering på 250 mio. kr. ved Arla Foods Ingredients i Herning.

I Videbæk bruger Arla sammen med Biostime, en kinesisk fødevarevirksomhed, 165 mio. kr. på et mælkepulveranlæg. Investeringen er her del af en aftale om at levere 20.000 tons mælkepulver til Biostime.

Afskaffelse af afgifter har givet et boost
Investeringslysten blandt danske fødevarevirksomheder er gået fra frostgrader til nyfunden optimisme. Det viser en ny konjunkturmåling foretaget af Landbrug & Fødevarer.

Både når det kommer til produktion, beskæftigelse og indtjening er forventningerne nu langt bedre. Den positive udvikling skyldes ifølge organisationen to meget omtalte afgifter:

- Den positive udvikling kan næsten kun tilskrives afskaffelsen af fedt- og sukkerafgifterne, siger cheføkonom Thomas Søby, Landbrug & Fødevarer til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094