23948sdkhjf

Trist sommer rammer Harboe

Bryggeriet nedjusterer forventningerne til årets resultat med 10 mio. kr. Den kolde sommer har kostet, oplyser Harboe i sin halvårsrapport.
Harboe Bryggerier A/S har offentliggjort halvårsrapport som viser, at bryggeriets nettoomsætning var 728,6 mio. kr. i regnskabsårets første seks måneder. Det var et fald på 1,7 procent.

Bryggeriets resultat før afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITDA) faldt fra 83,3 mio. kr. i første halvår af 2010/2011 til 65,4 mio. kr. I samme periode gik resultatet af primær drift (EBIT) fra 42,7 mio. kr. til 25,1 mio. kr.

På den baggrund blev koncernresultatet før skat 23,8 mio. kr. mod 38,9 mio. kr. året før.

- Første halvår har været præget af udfordrende markedsforhold med øget konkurrence, stigende råvarepriser, politisk uro i Mellemøsten og en trist sommer, som hver for sig har påvirket både omsætning og indtjening negativt i forhold til sidste år, kommenterer adm. direktør Bernhard Griese, og fortsætter:

- Vi vurderer naturligvis løbende i hvilket omfang, vi kan tilpasse omkostningsstrukturen til virksomhedens fortsatte udvikling, men i praksis driver vi i dag en særdeles effektiv virksomhed. Samtidig ønsker vi ikke at miste sigte på det langsigtede strategiske potentiale, som vi ser i de udviklingsprojekter og den geografiske ekspansion af vores aktiviteter, vi arbejder med i øjeblikket. Derfor vil vi fortsætte med at investere i disse aktiviteter, og selvom resultaterne endnu kun fylder en mindre del i koncernens regnskaber, bekræftes vi løbende i, at markedsmulighederne er der, og vi lykkes med at gribe og udvikle dem.

Harboe nedjusterer nu forventningerne til hhv. EBITDA og resultat før skat med 10 mio. kr. Tidligere forventede bryggeriet et EBITDA og resultat før skat på niveau med sidste år - svarende til hhv. 141,0 mio. og 51,1 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081