23948sdkhjf

Danish Crown kritiserer foreslået spildevandsafgift

Slagteriets omkostninger femdobles til 100 mio. kr. årligt, hvis regeringen gennemfører et fremsat lovforslag om betaling for bortledning af spildevand.
Lovforslaget, som er fremsat af miljøminister Ida Auken (SF), betyder, at Danish Crowns udgifter til bortledning af spildevand kommer til at stige mærkbart.

- Den faktiske omkostning ved at aflede spildevand fra Danish Crown er på ca. 20 mio. kr. Skal vi betale 100 mio. kr., skal vi betale fem gange så meget som den faktiske udgift. Det er både urimeligt, og det er konkurrenceforvridende, siger Karl Christian Møller, slagteriets chefanalytiker, til Børsen.

Han advarer om, at en afgiftsstigning vil gøre Danish Crown mindre konkurrencedygtig. Karl Christian Møller foreslår derfor, at politikerne i stedet vedtager en trappemodel, hvor Danish Crown i sidste ende betaler 100 procent mere frem for de 400 procent, slagteriet står til med det nuværende lovforslag.

- Vi skal naturligvis betale for det vand, vi bruger, og det spildevand, vi giver anledning til, men vi skal ikke betale hele regningen for bortledningen af regnvand, konstaterer han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144