23948sdkhjf

Danish Crown fyrer i Faaborg

Et forventet fald i efterspørgslen efter jul har fået slagteriet til at afskedige 27 ansatte samt at lade 16 ferieafløsere gå uden forlængelse.
Danish Crowns afdeling i Faaborg har i dag måttet afskedige 27 medarbejdere som følge af sæsonudsving. Herudover er 16 ferieafløsere ikke blevet forlænget.

Det oplyser slagteriet selv i en pressemeddelelse.

Afdelingen i Faaborg er specialiseret i en række produkter, der er stor efterspørgsel på op til jul. Efter et meget travlt efterår falder antallet af ordrer derfor mærkbart i januar, og det medfører, at 27 medarbejdere nu mister deres job.

- Vi er rigtig kede af at skulle tage afsked med medarbejdere - ikke mindst på denne årstid. Men som ansvarlig virksomhed er vi nødt til at reagere, så snart vi mærker en ændret efterspørgsel, fortæller fabrikschef Kurt T. Pedersen.

Kom som et chok
Helt samme opfattelse har man ikke på den anden side af bordet.

- Fyresedlerne til de fastansatte er kommet som et chok – både for den enkelte og for mig som deres tillidsrepræsentant. Der er i mange tilfælde tale om medarbejdere, der har knoklet for virksomheden i mange år, siger tillidsrepræsentant Hans Søgaard Hansen til Fødevareforbundet NNF.

Han beskylder Danish Crown for at fyre ”fastansatte medarbejdere gennem mange år med den ene hånd og fastansætte yngre afløsere med den anden”.

Trods afskedigelserne går Danish Crown i Faaborg ud af 2012 med flere ansatte end for et år siden. Den 1. januar 2012 var der 379 ansatte i Faaborg, efter nytår vil der være 437, oplyser slagteriet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11