23948sdkhjf

Endeligt farvel til fedtafgiften

Folketinget har onsdag afskaffet den administrative gyser pr. 1. januar til store glæde for store dele af erhvervslivet.
Dansk Erhverv er meget tilfreds med afskaffelsen af fedtafgiften på grund af de skadelige virkninger for en lang række danske virksomheder. Analyser fra Dansk Erhverv viser, at fedtafgiften har kostet 200 millioner kroner i administrative omkostninger blot i engros- og detailleddet.

Dansk Erhverv er meget tilfreds med at fedtafgiften forsvinder, da den har været skadelig for erhvervslivet og ramt direkte ind på omkostningsniveauet i både engros- og detailleddet– uden at have nogen nævneværdig effekt på udbuddet af sundere måltider eller fødevarer generelt.

- Afgiften har været et dyrt bekendtskab. Virksomhederne er blevet påført massive administrative byrder, som ikke har bidraget til at skabe hverken vækst, innovation, bl.a. til nye it-systemer, indhentning af oplysninger fra udenlandske leverandører, beregning af nye priser og indberetning til offentlige myndigheder, udtaler Lotte Engbæk Larsen.

Analysen viser endvidere, at hver tredje virksomhed, der berøres af fedtafgiften, har brugt færre kræfter og ressourcer til at prioritere innovation og forretningsudvikling, fordi ressourcerne har været brugt til at håndtere fedtafgiften.

- Der udestår dog fortsat udfordringer for fødevarevirksomheder i Danmark i forhold til afgiftspolitikken. Allerede den 1. januar 2013 stiger en lang række afgifter på en række grænsehandelsfølsomme varer, blandt andet på øl, vin og slik og chokolade. Så forbrugerne kan forvente fortsatte prisstigninger på en række varer, slutter Lotte Engbæk Larsen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094