23948sdkhjf

TripleNine har øje for Kina

Den vestjyske producent af fiskemel og fiskeolie kom fornuftigt ud af sit sidste år som andelsselskab.
TripleNine Fish Protein har netop offentliggjort selskabets sidste årsregnskab som andelsselskab, da Esbjerg-virksomheden blev et aktieselskab med virkning fra 1. november 2012.

Regnskabsåret 2011/12 gav en omsætning på 812 mio. kr., mens årets resultat var på 11 mio. kr. Om udsigterne for indeværende regnskabsår konstaterer ledelsen:

- Der forventes en tiltagende konkurrence om råvaren i Atlanten, Nordsøen og Østersøen. I 2013 forventes endvidere udbygning af et marked for fiskemel i Kina, hertil kommer muligheden for etablering af produktion af fiskemel og fiskeolie i Kina med henblik på opstart af produktion i 2014.

Repræsenteret flere steder i verden
TripleNine fusionerede i efteråret med norske Vedde AS med virkning fra 1. januar 2013.

Efter sammenlægningen vil den nye virksomhed, der får navnet "TripleNine Group A/S", råde over produktionsfaciliteter i både Norge, Danmark og Chile, ligesom man ejer 50% af et handelsselskab i Norge samt associerede selskaber i Mauretanien, Sydafrika, Tyrkiet og Grækenland.

- Sammenlægningen af de to virksomheder er et led i vores plan om at medvirke til en konsolidering af branchen på verdensplan, ikke kun regionalt. Det vil være en stor styrke for den nye virksomhed at være repræsenteret flere forskellige steder i verden både med henblik på sikring af råvareforsyningen og for at kunne servicere vore kunder over hele verden bedst muligt, siger TripleNine's administrerende direktør, Christian Bisgaard (billedet).

Fortsat produktion i Thyborøn
Han siger videre, at bestræbelserne på at sikre råvareforsyningen bl.a. vil betyde, at man vil stile efter at få yderligere delejerskab i fiskeselskaber, så TripleNine Gruppen ad denne vej kan få mulighed for at få en mere fast tilknytning af leverandører af råvarer. TripleNine Group er allerede delejer af fiskeriselskaber i Skandinavien, Sydafrika og Chile.

- Vores nye produktionsstruktur med Thyborøn i syd og Vedde i nord passer rigtig godt sammen, og virksomhedssammenlægningen vil således bidrage til, at der også i fremtiden er produktion i Thyborøn, forsikrer Christian Bisgaard.

Alle andelshavere, der har leveret råvarer til TripleNine de seneste fem år, er aktionærer i det nye selskab.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078