23948sdkhjf

Sanovo henter produktmontage hjem til Danmark

Fra årsskiftet udvikles, samles og afskibes alle færdigvarer fra Odense i stedet for Holland.
Sanovo Tehcnology henter fra årsskiftet Odense-virksomhedens montage af produkter hjem fra Holland.

- Vi får komplette produktionslinjer fremstillet på egne fabrikker i udlandet, robotsystemerne kommer fra vores egen fabrik i Italien, pasteuriseringsanlæggene ligeledes fra Italien, og pumperne kommer fra Grundfos-fabrikken i Tyskland. Men for fremtiden udvikles, samles og afskibes alle færdigvarer fra Odense, siger Morten Friis, Project manager i Sanovo.

En Rolls Royce
Det er i år 50 år siden, at den første automatiske ægge-udslåningsmaskine forlod værkstedet, og i dag sidder danske Sanovo Technology på omkring 70 % af verdensmarkedet for udstyr til udslåning og separering af æg.

Men også processen før og efter denne håndtering er nu et SANOVO-speciale. Virksomheden er i dag totalleverandør af procesudstyr - lige fra æggene kommer fra hønsehusene, til produkterne er klar til at indgå i husholdningen eller industrien.

Project manager Morten Friis tøver ikke med at kalde virksomhedens udstyr for branchens Rolls-Royce, og det stiller store krav til både driftssikkerhed og fødevaresikkerhed.

- Vores største udslåningsmaskine og separationsanlæg håndterer mere end 200.000 æg i timen, så der må simpelthen ikke være driftsstop, og der skal være fuldstændig styr på hygiejnen. Æggene skal være helt rengjorte, før de enten robotpakkes eller deles i blommer og hvider, filtreres, pasteuriseres eller tørres som pulver i de anlæg, vi også producerer. Så både når det gælder vask af æggene og rengøring af udstyret, er vi meget kritiske i vores valg af pumper.

Lette at montere
Kravet er sanitære pumper og Sanovo Technology har efter grundig testning valgt F&B Hygia-pumperne fra Grundfos.

Det var salgsingeniør Søren Nickel Christensen fra Grundfos, der introducerede de anerkendte sanitære pumper for Odense-virksomheden.

- F&B Hygia produceres af den tyske pumpeproducent Hilge, der siden 2006 har været en del af Grundfos-familien og som i dag er en af verdens førende producenter af certificerede sanitære pumper. F&B HYGIA er en fleksibel serie af kompakte ettrins-centrifugalpumper fremstillet af AISI 316 rustfrit stål i et meget kompakt design. Kombineret med en indstiks-akselløsning gør det dem meget lette at montere i et hvilket som helst anlæg, fortæller Søren Nickel Christensen.

Og Morten Friis fortsætter:

- I udslåningsmaskinen anvender vi to forskellige modeller som en del af det automatiske CIP-system. En 22 kWh-udgave med en kapacitet på 100 m3/h og 5 bar opbygger det nødvendige højtryk under selve vaskeprocessen, mens en 3 kWh-udgave sørger for at returnere vandet til CIP-tanken med 80 m3/h og et tryk på 0,6 bar. Sanovo Technology tilbyder også anlægget med en 5,5 kWh-pumpe og i versioner udbygget til mere eller mindre automatiseret tilsætning af sæbe, afkalker m.m.

Grundfos dækker hele verden
Før behandlingen i udslåningsmaskinen har æggene været gennem Sanovo Technology’s ægge-vasker. I modsætning til udslåningsmaskinen arbejder ægge-vaskeren med et lavt vandtryk på kun 2 bar, der leveres af en 11 kWh F&B Hygia-pumpe med en kapacitet på 60 m3/h.

- I ægge-vaskeren handler det om stor vandmængde og lavt tryk, fordi et system af børster sørger for en mekanisk rengøring af æggene, forklarer Morten Friis.

Han er meget tilfreds med valget af sanitære pumper fra Grundfos.

- Vi er en virksomhed, der eksporterer omkring 90 % af vores produktion, og lige nu går det stærkt i både USA og Rusland. Desuden satser vi stort på Sydamerika, hvor man spiser mange flere æg, end vi gør i Danmark. Derfor betyder det rigtig meget, at Grundfos har en serviceorganisation, der dækker hele verden, og som kan supplere vores egne servicefolk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142